Instagram tools tegen pesten nu beschikbaar

  Instagram heeft nu nieuwe tools die in staat zijn om op een pro-actieve manier pesten kan detecteren in zowel foto’s als bijschriften. Op deze manier zou het wereldberoemde social media platform actie willen ondernemen tegen pestkoppen en trolls. Het bedrijf is namelijk al langer bekend met de pesterijen die plaatsvinden.

  Momenteel heeft Instagram al een paar tools tegen pesten. De systemen detecteren automatisch nare opmerkingen die in strijd zijn met de communityrichtlijnen, maar wil nu nog een stap verder gaan. Het bedrijf wendt zich nu tot kunstmatige intelligentie om het pesten bij afbeeldingen en bijschriften tegen te gaan. De AI kan bijvoorbeeld detecteren of een foto kritiek zou hebben op het uiterlijk of karakter van een persoon.

  Zodra de systemen van Instagram verdachte inhoud zien, wordt dit automatisch doorgegeven aan het Community Operations-team. Dit team bepaalt dan of er actie moet worden ondernomen en wat de verdere gevolgen zijn.

  Instagram wil met haar nieuwe tools pesten voorkomen

  Adam Mosseri, directeur van Instagram, zei het volgende op zijn blog:

  ‘’Online pesten is complex en we weten dat we meer werk moeten doen om pesten verder te beperken en vriendelijkheid te verspreiden om Instagram. Daarom kondigen we vandaag onze nieuwste tools aan om pesten tegen te gaan, inclusief een nieuwe manier om pesten in foto’s te identificeren en te melden.’’

  Los van de AI heeft Instagram ook een nieuw camera-effect toegevoegd, genaamd Kindness Camera Effect. Samen met Maddie Ziegler, schrijfster, danser en acteur, doet Instagram een poging om door middel van het camera effect meer positiviteit op het platform te verspreiden. Maddie spreekt al een lange tijd over het pesten op social media en wil hier iets tegen doen. Wij hebben 10 Instagram tips voor ouders geschreven, zodat jij weet hoe je Instagram een beetje veiliger kan maken.

  Als je de acteur volgt, krijg je automatisch toegang tot het nieuwe camera effect. Om het effect te activeren, veeg je de camera open, tik je op het gezichtspictogram onderaan het scherm en selecteer je het effect. Als je haar niet volgt, maar wel iemand anders met de filter ziet, kan je op ‘’probeer het’’ tikken en aan je camera toevoegen.

  De nieuwe functies staan in teken van de National Bullying Prevention Month in de US. Instagram hoopt het platform een veiligere plek voor iedereen te maken. Nog geen Instagram maar wel van plan het aan te maken? Wij hebben 10 Instagram tips voor beginners voor je op een rijtje gezet.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.