Instagram Stories worden voorbereid op reclames

  Instagram voegde onlangs een nieuwe functie toe vergelijkbaar met de Stories functie van Snapchat, ook genaamd Stories. Nu is het bedrijf bezig om Instagram Stories klaar te maken voor advertenties.

  Instagram

  Dankzij Instagram Stories kunnen korten afbeeldingen of videos gedeeld worden met volgers die na 24 uur verdwijnen, vergelijkbaar met Stories functie die al tijden in Snapchat is verwerkt. Nu komen er mogelijk ook advertenties tussen de Stories van de mensen die je volgt op het social media platform dat zich richt op afbeeldingen.

  Instagram Stories met reclames komt komende weken

  Over de komende weken wordt de nieuwe update waarin adverteerders los kunnen gaan in de Stories uitgerold vertelt Instagram aan CNET. Reclames zullen niet langer duren dan vijftien seconden. De eerste tests worden gedaan met een aantal grote globale merken zoals Nike, Netflix en het make-up merk Maybelline New York.

  Onlangs passeerde Instagram meer dan 600 miljoen gebruikers, met ongeveer 100 miljoen nieuwe gebruikers in de laatste zes maanden. Een mijlpaal die mede te danken is aan het succes van de Instagram Stories. De functie werd in de zomer van 2016 toegevoegd en dagelijks maken ongeveer 150 miljoen mensen gebruik van de functie, rond de 50 procent van alle gebruikers van de afgelopen drie maanden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.