Instagram hashtag verwijderd na duizenden haatreacties

  Duizenden haatvolle hashtags op Instagram zijn verwijderd. Er waren meer dan elfduizend berichten geplaatst met haat gericht op Joden. Ze werden onder andere beschuldigd van het voorval op negen september 2001. Dit was allemaal een gevolg van een schietpartij in Pittsburgh.

  Als je het woord Jood opzocht begin van de week, kreeg je duizenden berichten over aanvallen die de Joden zogenaamd uitgevoerd zouden hebben. Voorvallen als 9 september werden in een hashtag geplaatst als #jewsdid911. Er waren ook een aantal andere hashtags op internet gebruikt als het nummer 88 dat ook wel werd gebruikt als Nazi salute.

  Welke Instagram hashtags zijn verwijderd?

  Het is niet de eerste keer dat Instagram hashtags verwijderd. Er zijn al meerdere hashtags die niet meer gebruikt op Instagram mogen worden. Hashtags volgen (wat ook sinds kort mogelijk is) of gebruiken als #adultlife zijn niet meer te gebruiken op de sociale media website. Dit omdat ze meestal worden gebruikt door spam accounts.

  Wanneer de verboden hashtags wel worden gebruikt op Instagram wordt het account dat ze gebruikt in het ergste geval geblokkeerd. Over het algemeen wordt eerst eigenlijk altijd het bericht geblokkeerd. Of dit zal gaan helpen is nog maar de vraag, want er kunnen andere hashtags op Instagram worden bedacht en gebruikt.

  Dat het antisemitisme zo groot was voor een korte periode op Instagram is een van de eerste keren. Antisemitisme is openlijke haat gericht naar Joden. Meestal wordt haat tegen Joden als grap gebruikt doordat mensen denken dat dit tegenwoordig niet meer voorkomt, maar eigenlijk gebeurt dit toch nog vaker dan mensen zouden verwachten. Begin dit jaar was er onder andere ook reuring om een antisemitisme optocht. Dit gebeurde na een opstand van Black Lives Matter.

  Mocht je Instagram niet gebruiken, maar zou je dat wel willen? Dan kun je ook ons artikel lezen met redenen om Instagram te gebruiken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.