Instagram hack treft honderden gebruikers

  Er is een Instagram hack aan de gang die honderden gebruikers heeft getroffen. De gebruikers kunnen geen toegang meer krijgen tot hun account. Dit komt doordat het e-mailadres is veranderd.

  Iedereen met een gehackt Instagram account zal ervaren dat ze bij het openen van de app uitgelogd zijn. Het wachtwoord, naam, profielfoto, e-mailadres, mobiele nummer en zelfs gelinkte Facebook account zijn vaak allemaal gewijzigd. Zo is er geen manier om het account eventueel terug te krijgen.

  Instagram hack waarschijnlijk vanuit Rusland

  De hackers zouden een link hebben met Rusland. De e-mailadressen die de accounts nu hebben eindigen allemaal met .ru. Instagram gebruikers kunnen niet meer bij hun account, dus nemen de problemen mee naar Twitter. Hier proberen gebruikers contact te krijgen met het account van Instagram om meer informatie te krijgen over wat ze nu moeten doen.

  Op Twitter zijn er volgens Mashable meer dan 5,000 tweets geplaatst van 899 verschillende accounts over Instagram hacks de afgelopen week. Volgens Instagram zouden er geen pieken zijn in hacks van de app, maar data van Twitter zou het tegendeel bewijzen. Er zijn sinds het begin van de maand ongeveer 798 tweets naar het Instagram account verstuurd met het woord hack erin verwerkt. Tijdens dezelfde periode in juli zouden dit er maar 40 zijn geweest.

  Een woordvoerder van Instagram vertelt dat het bedrijf hard werkt om de community een veilige ervaring te bieden. Wanneer het bedrijf bewust wordt van een account dat is gehackt, zullen de gebruikers een herstelprocedure moeten uitvoeren.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.