Instagram gaat nepvolgers, nepreacties en neplikes aanpakken

  Instagram is de nepvolgers, nepreacties en neplikes zat en gaat deze aanpakken. Dat meldt Instagram afgelopen maandag op het Info Center van Instagram. Het platform zal gebruik maken van een programma dat algoritmes van nep-gedrag kunnen herkennen. Deze activiteiten zullen vervolgens van Instagram worden verwijderd.

  Het gaat Instagram er hier vooral om mensen die een ander account gebruiken om hun meer volgers te krijgen op hun eigen sociale media-account. Dit gaat vooral om bedrijven, waarbij gasten op de website in moeten loggen met hun Instagram-account. Dit geeft namelijk het ongewenste resultaat waarbij mensen een nep-account aanmaken om in te loggen op deze websites. Vervolgens worden de accounts van deze websites voorzien van nepvolgers, nepreacties en neplikes.

  Instagram gaat nepvolgers, nepreacties en neplikes aanpakken

  Mensen die gebruik maken van nepvolgers om hun account te boosten worden met een melding op de hoogte gesteld dat deze zullen worden verwijderd. Aangezien veel nepvolgers bij een app vandaan komen waarbij er naar de inloggegevens wordt gevraagd, wijst Instagram in deze melding aan dat het verstandig is om het wachtwoord te veranderen. Dit is volgens Instagram niet alleen slecht voor de community, maar ook onveilig voor de gebruikers van de op dat moment gehackte accounts.

  Er zijn ook mensen die onbewust hun inloggegevens met een derde partij hebben gedeeld. Deze mensen zullen dezelfde bovenstaande melding binnenkrijgen. Door het veranderen van het wachtwoord zal deze derde partij geen toegang meer hebben tot het account en kunnen zij er geen gebruik meer van maken.

  Blijvende maatregelen

  De maatregelen die Instagram neemt zijn niet alleen tijdelijk. Voortaan zullen deze maatregelen een blijvende bezigheid van het sociale mediaplatform zijn, zodat deze derde partijen met nepvolgers, nepreacties en neplikes niet of zo weinig mogelijk voor zullen komen.

  Vind je dit niet genoeg beveiliging voor jouw Instagram-account? Wij hebben een artikel geschreven met Instagram Hacks om je account te beschermen. Ook hebben wij een artikel geschreven met Instagram tips over verborgen functies.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.