Insomniac ontwikkelt niet voor de Wii U

  De CEO van ontwikkelaar Insomniac laat via een forum op weten dat het bedrijf in de toekomst misschien titels gaat ontwikkelen voor de PC. Ook legt hij uit waarom Insomniac niet bezig is met de Wii U.

  Ted Price, CEO van Insomniac, is momenteel bezig met het afronden van de game Fuse. Hij ging het gesprek aan met gebruikers van de nieuwswebsite Reddit en legt uit waarom er bij Insomniac alleen voor de Xbox 360 en PlayStation 3 wordt ontwikkeld:

  "We wilden zeker weten dat wij Fuse nagenoeg perfect kunnen uitbrengen voor de Xbox 360 en PlayStation 3, voordat wij dachten aan andere projecten. Nieuwe IP, nieuwe engine, nieuwe middelen, samenwerking met een andere uitgeverij. Er is een heleboel nieuw voor ons bij dit project."

  Price vertelt dat de ontwikkelaar niet aan een Wii U titel werkt omdat de console niet wordt gezien als een next-gen platform. Het lijkt er dus op dat Insomniac zich vooral gaat richten op next-gen consoles. Ook heeft de CEO het een en ander te zeggen over de Resistance franchise:

  "De toekomst van Resistance is nog onduidelijk. Ik heb eerder gezegd dat wij geen Resistance meer gaan ontwikkelen aangezien wij niet meer beschikken over de IP. Maar dingen kunnen soms anders lopen dan je denkt. Ik heb in ieder geval geleerd: zeg nooit nooit."

  Fuse zal 30 mei verschijnen voor de Playstation 3 en Xbox 360.

  Fuse

  Verkijgbaar vanaf 30 may 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.