ING mobiel bankieren maakt betalen met Siri mogelijk

  Het is vanaf vandaag mogelijk om Siri te gebruiken met de ING mobiel bankieren app. Hiermee kun je geld overmaken en betaalverzoeken plaatsen door enkel je stem te gebruiken. ING is de eerste Nederlandse bank die deze functie beschikbaar stelt.

  ING heeft een nieuwe update voor haar iOS mobiel bankieren app uitgebracht waardoor Siri jou kan helpen met mobiel bankieren. Met de release van iOS 10 kan Siri samenwerken met bepaalde apps uit de App Store, en sinds vandaag is het dus ook mogelijk om Siri te gebruiken met ING mobiel bankieren.

  Je kunt niet gelijk gebruikmaken van de nieuwe functies. Allereerst moet je beschikken over iOS 10 en de nieuwe update van de ING app. Daarna moet je in de Siri-instellingen de ING app toestemming geven. Tot slot moet je ook in je ING app deze instelling activeren.

  ING mobiel bankieren een stuk makkelijker met Siri

  De nieuwe update van ING werkt erg simpel. Je activeert Siri zoals je deze normaal ook activeert, door je homeknop ingedrukt te houden. Je zegt dan ''Ik wil geld overmaken'' en dan vraagt Siri van welke app je gebruik wilt maken.

  Selecteer de app van ING en zo kun je aan de slag met het overmaken. Siri zal vragen aan wie je het geld wilt overmaken en hoe hoog het bedrag moet zijn. Na het geven van de gevraagde informatie kun je de betaling bevestigen met je Touch-ID sensor of door de ING app te openen.

  Naast het overmaken van geld kun je met de nieuwe ING mobiel bankieren update ook gebruikmaken van betaalverzoeken. Je zegt nu alleen niet ''Ik wil geld overmaken'', maar ''Ik wil geld ontvangen''. Als je dit zegt kun je wederom de ING app selecteren en vertellen aan wie je het betaalverzoek wilt sturen en hoe hoog dit bedrag moet zijn. Daarnaast kun je ook een omschrijving geven.

  Siri geeft daarna in haar interface de QR-code die bij dit betaalverzoek hoort. Deze QR-code kun je met je stem bevestigen. Om deze code dan door te sturen via Whatsapp moet je wel opnieuw de ING mobiel bankieren app openen. Het is niet mogelijk om met Siri je saldo op te vragen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.