In de toekomst wellicht minder Pokémon GO Pokéstops door rechtszaak

  In Pokémon GO zitten de Pokéstops wereldwijd verspreid en vrijwel overal. Deze Pokéstops zitten zelfs op zoveel plekken, dat ze soms bij mensen op hun terrein geplaatst zijn. Inwoners bij wie Pokémon GO Pokéstops op hun privéterrein zitten hebben daarom een rechtszaak gestart.

  Deze rechtszaak heeft veel in werking gezet, de overeenkomst die wordt bereikt tussen de aanklagers en Niantic is al min of meer af. Zo worden gebruikers ingelicht, via de Pokémon GO app, als er meer dan 10 mensen recentelijk Pokémon hebben gevangen bij een Pokéstop.

  Daarnaast worden er autoriteiten ingelicht door Niantic als er een Pokéstop binnen 40 meter van een privéterrein zit. Als een bewoner het niet eens is met een bepaalde Pokéstop kan die worden weggehaald, dat moet binnen 15 dagen gebeuren. Ook zullen autoriteiten in publieke gebieden worden ingelicht.

  Pokémon GO Pokéstops niet enige slachtoffer

  Niet zijn alleen de Pokéstops de klos met deze overeenkomst, ook de Pokémon GO gyms krijgen het zwaar te voortduren. Ook die vallen namelijk onder deze regel en kunnen verwijderd worden indien dat door meerdere mensen gewenst is. Alles begon met de komst van een rechtszaak in 2016, kort na de launch van Pokémon GO.

  Want al meteen na de launch begonnen inwoners overlast te krijgen van Pokémon vangende jongeren op straat, die dus af en toe privéterrein betreden om beestjes te vangen. Dit zorgde voor zoveel commotie dat er een rechtszaak tegen Niantic werd gestart. Drie jaar later lijkt er dan eindelijk een oplossing te zijn.

  Juist zelf Pokéstops aanvragen

  Niantic is daarentegen met een nieuwe feature bezig waarmee er meer stops kunnen komen. Namelijk het indienen van een verzoek voor een nieuwe Pokéstop. Dit wordt op dit moment al getest in Zuid-Amerika, maar gaat, indien het werkt, ook naar Europa komen. Laatst werden er ook nieuwe Sinnoh evoluties toegevoegd, net als een nieuwe functie: Pokémon GO Snapshot.

  Wat vinden jullie van de uitkomst van deze rechtszaak? En denk je dat overlast verholpen kan worden? Laat het ons weten in de comments!

  Pokemon GO

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.