Ikea Place app met augmented reality nu beschikbaar

  De Ikea Place app is nu beschikbaar voor iPhone gebruikers. De app laat meubels zien via een iPhone of iPad door gebruik te maken van augmented reality. De app is gratis te downloaden in de App Store.

  Ikea is all out gegaan met de nieuwe app. Gebruikers kunnen nu op de bank al kijken wat voor producten zij willen en of dit bij hun huis past. De catalogus is voorzien van veel verschillende producten. Hieronder vallen banken, tafels en stoelen in verschillende stijlen en prijsklassen.

  De app werd recent al aangekondigd, maar is vanaf vandaag gratis te downloaden.

  Ikea Place app gebruiken op de bank

  Om de app te gebruiken is een lichte kamer vereist. De camera moet op heup hoogte gehouden worden. Eerst moet de vloer gescand worden en vervolgens kan er een product gekozen worden uit de catalogus om neer te zetten. Als kers op de taart is het mogelijk om de producten te draaien zodat het precies ingericht kan worden.

  Wanneer gebruikers een ruimte hebben ingericht, is deze via sociale media te delen. De app verwacht nog aankomende updates. Dit is om het te verbeteren en om producten toe te voegen aan de catalogus.

  Door deze nieuwe feature zullen winkels van Ikea in de toekomst wellicht overbodig worden. Gebruikers kunnen thuis alles uitproberen en bestellen. Vervolgens wordt het vanuit een warenhuis geleverd.

  Om de app te downloaden is een iPhone 6s of nieuwer vereist. Ook moest de iOS 11 update gedownload zijn.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.