IKEA gaat meubels met draadloze oplaadpunten verkopen

  Na veel doorzettingsvermogen van smartphone makers is draadloos opladen bezig aan een opmars. Nu introduceert ook ’s werelds grootste meubelverkoper een reeks meubels die is voorzien van draadloze oplaadpunten. De nieuwe producten worden door IKEA op het Mobile World Congress in Barcelona tentoongesteld.

  Als onderdeel van het slimmer maken van huizen heeft IKEA nieuwe vloeren, tafels en lampen geïntroduceerd met draadloze oplaadpunten. Er zijn ook twee nachtkastjes en een selectie van pads die afzonderlijk van elkaar kunnen worden gekocht en worden toegevoegd aan je bestaande huisraad.

  IKEA meubels met draadloos opladen compatibel met nieuwste smartphones

  Als je jezelf afvraagt of je smartphone compatibel is met de nieuwe serie van IKEA, dan wordt deze vraag waarschijnlijk positief beantwoord. IKEA ondersteunt de Qi-standaard, die veruit de marktleider is op het gebied van draadloos opladen.

  Als je over een smartphone van Apple of een vlaggenschip van Samsung beschikt dan verkoopt het bedrijf ook een aantal draadloze oplaad hoesjes die je laten profiteren van het nieuwe oplaad meubilair.

  Het draadloos opladen met je lamp of nachtkastje zal mogelijk zijn vanaf half april. Het bedrijf bevestigt dat in april de nieuwe collectie haar debuut zal maken in de Amerikaanse en Britse vestigingen.

  Wanneer andere Europese landen volgen is nog onbekend. De Nederlandse website van IKEA heeft inmiddels al een verwijzing naar het draadloos opladen gemaakt, waardoor een Nederlandse release aannemelijk lijkt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.