Ico HD binnenkort op Vita speelbaar

  Niet al te lang geleden konden we al aan de slag met een opgepoetste versie van Ico op de PlayStation 3. Inmiddels is bekend dat Ico ook naar de PlayStation Vita wordt gebracht.

  Dit nieuws kwam naar buiten via Shuhei Yoshida, president van Sony's worldwide studios, toen hij op Twitter postte dat hij net Ico getest had. De game zal spoedig verkrijgbaar zijn en via Remote Play gespeeld kunnen worden. Dit betekent dat PlayStation 3 versie van afstand te spelen is op de handheld. Het enige wat Yoshida verder via Twitter liet weten, is dat de game er op de Vita erg mooi uitziet en dat er snel meer informatie volgt.

  In september vorig jaar verscheen Ico op disc, samen met Shadow of the Colossus. De disc werd door onze Eke beoordeeld met een 8,5 in onze recensie. Over Ico scheef hij daarin onder meer het volgende:

  "Twee spellen derhalve. De eerste is ICO, een bijzonder mysterieus spel waarmee je al aan het begin met je handen in je haar zit. Uit frustratie? Nee, niet echt. Dat hangt van je karakter af, maar al meteen in het begin merk je dat dit geen makkelijk spelletje is. Er is namelijk geen uitleg. Ico, een jongen met twee hoorns op zijn hoofd, wordt vanwege die twee hoorns opgesloten in een soort ei. Gelukkig zorgt een aardbeving ervoor dat het ei stuk valt, waardoor Ico kan ontsnappen."

  Ico & Shadow of the Colossus: Classics HD

  Verkijgbaar vanaf 30 september 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.