iCloud hacker verantwoordelijk voor The Fappening bekent schuld

  De man die verantwoordelijk was voor het stelen van naaktfoto's van verscheidene beroemdheden, heeft toegegeven dat hij achter de hack zat. De iCloud hacker is Michael Collins, een 36 jarige man uit Amerika.

  The Fappening gebeurde ruim 2 jaar geleden toen er ineens naaktfoto's van verschillende actrices en beroemde vrouwen op het internet kwamen te staan. De iCloud hacker heeft het overigens niet alleen gelaten bij het hacken van Apple's clouddienst. Ook Gmail moest eraan geloven terwijl de hacker op zoek was naar naaktfoto's.

  De foto's belandden nadat ze door Collins werden gevonden op verschillende websites, onder andere op Reddit en 4chan, toen de media en de sterren zelf er lucht van kregen werd het een behoorlijke rel.

  iCloud Hacker gebruikte simpele techniek

  Michael Collins wist de foto's te bemachtigen door gebruik te maken van fishingmails, deze techniek wordt al jaren gebruikt door hackers en is tegenwoordig lang niet zo effectief als het tien jaar geleden was. De hacker deed zich voor als een medewerker van Apple of Google en stuurde vanaf zijn zogenaamde medewerkers account fishingmails naar adressen van verscheidene mensen.

  De beroemdheden die in de val trapten en reageerden op de fishingmail waren vervolgens een makkelijke prooi voor Michael Collins. De rest is geschiedenis, foto's van onder andere Jenniffer Lawrence, Kate Upton en Kim Kardashian werden gevonden en online geplaatst.

  Nu de hacker schuld heeft bekend, moet hij 18 maanden vast zitten. Wanneer Collins er een rechtzaak van had gemaakt had hij maximaal 5 jaar kunnen krijgen.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.