Human Head Studios omgezet tot nieuwe Bethesda studio

  Bethesda heeft een nieuwe studio opgericht in Wisconsin genaamd Roundhouse Studios. De studio bevat een aantal ontwikkelaars die de originele Prey game uit 2006 hebben gemaakt.

  De leden waren werkzaam in de studio van Human Head Games die haar deuren moest sluiten om economische redenen. Chris Rhinehart, de creative director van Roundhouse Studios, zei in een persbericht dat ze hulp zochten bij hun vrienden van Bethesda, wat een geslaagde actie is geworden. Bethesda zag dezelfde creativiteit en passie in het team en besloot om een geheel nieuwe studio te openen waar de werknemers van Roundhouse zullen werken aan onaangekondigde projecten van Bethesda.

  “We zijn erg blij dat we ons team kunnen behouden en ons werk kunnen blijven doen als onderdeel van een bedrijf dat we al jaren kennen en naar opkijken.’’

  Chris Rhinehart

  Human Head Games werkt al sinds het jaar 1997 aan verschillende games zoals Rune, Brink, de originele Prey en The Quiet Man. Daarnaast hebben ze ook mee geholpen aan de ontwikkeling van Just Cause 3, Batman: Arkham Origins, Bioshock Infinite en World of Tanks.

  Prey (2006)

  Verkijgbaar vanaf 14 july 2006

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.