Hugo Barra naar Facebook na vetrek bij Xiaomi

  Een bekende naam uit Silicon Valley keert terug naar Californië na een tijdelijk uitstapje naar China. Het is namelijk duidelijk dat Hugo Barra naar Facebook vertrekt om te helpen met VIrtual Reality.

  Hugo Barra, een bekende naam uit Silicon Valley, heeft besloten om te vertrekken bij Xiaomi, zijn vorige werkgever, waar hij werkzaam was als wereldwijd onderdirecteur sinds 2013. Veel speculatie ging rond over wat zijn volgende project zou worden, maar Mark Zuckerberg, de grote man van Facebook, liet via Facebook weten wie Barra zijn nieuwe werkgever is.

  Hugo Barra naar Facebook om te werken aan Virtual Reality en Oculus

  Drie jaar lang was Barra een van de belangrijkste personen voor Xiaomi, dat onlangs bezig met een flinke opmars in het westen. Barra heeft eerder meegeholpen aan het ontwikkelen van Android en nam zijn kennis mee naar China om Xiaomi verder op gang te helpen. Zuckerberg vertelt in de post dat hij en Barra dezelfde mening hebben over de toekomst van VIrtual Reailty en dat dat de voornaamste reden is dat Hugo Barra naar Facebook vertrekt.

  Wat de exacte rol van Barra zal zijn is niet bekend, maar zal waarschijnlijk leiding gaan geven in de ontwikkeling van de technologieën en producten die horen bij Oculus. Facebook kocht Oculus in 2014 voor 2 miljard dollar om de visie van Zuckerberg over Virtual Reality te ondersteunen. Hij noemde mobiel toentertijd het platform van vandaag en verantwoorde de aanschaf van Oculus als onderdeel van de voorbereidingen op morgen.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.