Hugh Jackman als James Bond? 'Geen inbreng, je moet alleen tekenen'

  Na zeventien jaar hebben we afscheid genomen van Hugh Jackman als Wolverine met de film Logan, één van de beste films van dit jaar. Ondanks zijn verbintenis aan Wolverine kreeg de acteur ook andere aanbiedingen. Zo konden we zomaar Hugh Jackman als James Bond zien.

  20th Century Fox

  Wanneer de rol van Jackman als Wolverine ter sprake komt in een interview met Variety kijkt hij terug op een imposante carrière als superheld, maar toch ziet hij hier en daar wel een minpuntje aann de rol die hij zeventien jaar lang heeft vertolkt.

  ''Ik wens dat ik de rol van Wolverine zoals in Logan zeventien jaar geleden had gespeeld, het voelt wel een beetje als een gemiste kans. Toen ik voor het eerst het eindresultaat van Logan zag kreeg ik tranen in m'n ogen. Het gevoel dat overheerste was: ''Zo, dat is het personage dat ik wil. Ik heb het nu echt gedaan.'' Ik was kalm en rustig, maar ik ga die vent wel missen.''

  Spijt heeft de acteur dus niet van zijn rol, maar toch voelt het als een gemiste kans.

  Hugh Jackman als James Bond? Het had gekund!

  Al sinds de faam van de acteur gaan worden er geruchten de wereld in geslingerd dat Jackman de rol van James Bond op zich zou nemen. Die geruchten heeft de acteur dan ook bevestigd en hij vertelt waarom hij de rol heeft afgewezen.

  ''Ik stond op het punt om te beginnen aan de opnames van X-Men 2 en er kwam een belletje van mijn agent binnen, vragend of ik geïnteresseerd was in de rol van James Bond. Maar ik vond het script zo ongeloofwaardig en gek, dat ik vond dat het veel realistischer moest. De reactie daarop was: ''Oh, je hebt daarover niks te zeggen. Je moet alleen tekenen.'' Daarnaast maakte ik me ook zorgen dat als ik ja zei geen tijd meer had voor andere dingen.''

  Geen Hugh Jackman als James Bond dus, al zou de geruchtenmolen rond de acteur wel weer op volle snelheid draaien wanneer Daniel Craig besluit om afscheid te nemen van de rol als James Bond. De eerstvolgende film waarin we Hugh Jackman kunnen aanschouwen is The Greatest Snowman, die vanaf 4 januari in de bioscoop te zien zal zijn in Nederland.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.