Huawei rechtszaak vanwege hoge spanningen met de VS

  Volgens The New York Times is het mogelijk dat er binnenkort een Huawei rechtszaak plaats gaat vinden. De Chinese smartphonefabrikant wil de Verenigde Staten aanklagen, omdat de Amerikaanse overheid haar eigen overheidsorganisaties verbiedt om apparatuur van bedrijven zoals Huawei en ZTE te gebruiken.

  In augustus 2018 kwam er een wet in de Verenigde Staten die ervoor zorgde dat gebruik van Huawei-apparatuur in telecomnetwerken werd beperkt. Deze wet verbiedt Amerikaanse overheidsorganisaties om apparatuur van bedrijven als Huawei en ZTE te gebruiken. Huawei zou hier een stokje voor willen steken en wil volgens bronnen van The New York Times betogen dat de VS de wet handhaaft zonder proces.

  De spanningen tussen Huawei en de Verenigde Staten lopen nu al een paar maanden op. Afgelopen januari kregen Huawei en financieel directeur Meng Wanzhou nog te maken met een rechtszaak. Dit meldde The Wall Street Journal. De rollen waren toen nog omgedraaid, want op dat moment was het Amerikaanse ministerie van Justitie degene die beiden aanklaagde. De topvrouw en Huawei worden verdacht van fraude en het negeren van Amerikaanse sancties tegen Iran. Ook zouden diverse Huawei-ondernemingen onderling hebben afgesproken om bedrijfsgeheimen te stelen van T-Mobile US.

  Huawei rechtszaak zorgt voor hoge spanningen

  Meng Wanzhou werd daarvoor al eerder aangeklaagd. Zij werd op 1 december in Vancouver, Canada aangehouden en werd op borgtocht vrijgelaten met een enkelband, maar raakte vervolgens haar paspoort kwijt. Afgelopen zondag werd bekendgemaakt dat Meng Wanzhou Canada aanklaagt vanwege schending van haar rechten.

  De Huawei Mate 20 X gaming smartphone

  Huawei is een Chinese telecom- en smartphonefabrikant. Het bedrijf is in 1987 opgericht in Shenzhen, wat vlakbij Hongkong ligt. Een paar maanden geleden onthulde Huawei de nieuwe Huawei Mate 20 X gaming smartphone, die de strijd aan moet gaan met de Nintendo Switch. De smartphone is speciaal ontwikkeld om te gamen. De telefoon heeft een OLED-scherm van maar liefst 7.2 inch en dit is groter dan het scherm van de Nintendo Switch.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.