Huawei Matebook kopen kan vanaf vandaag ook in Nederland

  Het Chinese bedrijf Huawei brengt de Matebook-serie naar Nederland. Huawei heeft met 24,8% al een aanzienlijk marktaandeel van de smartphone verkoop in West-Europa. Vanaf vandaag kun je ook in Nederland een Huawei Matebook kopen. Er zullen vier verschillende laptops worden uitgebracht.

  Het gaat heel goed met Huawei, dat Apple in West-Europa heeft overgenomen als tweede grootste speler op de smartphone markt. Door middel van de nieuwe Matebooks is ze een nieuwe markt in West-Europa ingestapt. Huawei is enorm innovatief en er zijn zelf al geruchten over een opvouwbare smartphone.

  De verschillende Huawei Matebooks

  De Matebook X Pro heeft een touchscreen met vingerafdrukherkenning en een 13,9-inch scherm. De behuizing van de Matebook X Pro is maar 14,6 millimeter, waardoor de laptop niet zwaar is en je hem gemakkelijk mee kan nemen. De X Pro heeft met de Intel Core i7 8850U een erg sterke processor, waardoor de laptop erg snel is.

  De Huawei Matebook D heeft twee varianten met verschillende schermgroottes, namelijk 15,6-inch en 14-inch. De Matebook D 15,6-inch heeft een behuizing van 16,9 millimeter en de Matebook D 14-inch heeft een behuizing van 15,8 millimeter. Ook deze laptops zijn dus zeer gemakkelijk mee te nemen. De Huawei Matebook D 14-inch komt in twee varianten. De ene met een Core i7 processor en de andere met een Core i5 processor.

  Er zit geen camera aan de bovenkant van de schermrand, zoals je bij veel andere laptops wel ziet. De camera zit in het toetsenbord verstopt en wanneer je deze wil gebruiken, komt deze er met een druk op de knop weer uit. Dit is ten eerste een mooier design, want de schermrand hoeft nu een stukje minder dik te zijn.

  Een Huawei Matebook kopen

  De Huawei Matebooks kunnen vanaf vandaag in Nederland gekocht worden. Het zijn laptops van een hoge kwaliteit met een snelle processor en daarom vallen ze dus ook in het wat hoger segment. De Matebook X Pro gaat ongeveer 1900 euro kosten. De Matebook D 14-inch met Core i7 processor gaat ongeveer 1150 euro kosten en de Matebook D 14-inch met Core i5 processor gaat ongeveer 1050 euro kosten. Tot slot gaat de Matebook D 15,6-inch ongeveer 950 euro kosten.

  De Huawei Matebooks zouden vanaf vandaag beschikbaar moeten zijn in Nederland. Op dit moment zijn de webwinkels van Huawei nog niet bijgewerkt, maar we verwachten dat dit snel zal gebeuren.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.