Huawei Mate 8 inbreuk op patent volgens Samsung

  Samssung heeft Huawei aangeklaagd voor patentbreuk. Volgens hen maakt Huawei zich onder andere schuldig aan patentbreuk bij de Huawei Mate 8.

  Het is niet de eerste keer dat Samsung en Huawei rechtelijke problemen hebben met elkaar. In mei van dit jaar waren de rollen juist omgedraaid. Toen klaagde Huawei Samsung aan voor het gebruiken van patenten waarvan zij beweerde die te hebben.

  Samsung eist 22 miljoen van Huawei om Huawei Mate 8

  Nu eist Samsung omgerekend bijna 22 miljoen euro van Huawei. Op welke gebieden Huawei volgens Samsung inbreuk maakt op de patenten is niet bekend. Het enige wat bekend is gemaakt, is dat de patenten in onder andere de Huawei Mate 8 zouden zitten. Naast de eis van 22 miljoen euro wil Samsung ook dat de Chinese telefoonproducent de telefoons die gebruik maken van de gepatenteerde elementen niet meer mag verkopen.

  Samsung zegt dat het nog heeft geprobeerd om het geschil tussen de twee bedrijven op te lossen zonder daar direct een rechtzaak van te maken, maar zegt nu genoodzaakt te zijn om juridische stappen te nemen. Huawei zegt dat het niet wil reageren op de zaak.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.