Huawei Mate 20 X gaming smartphone gaat strijd aan met Switch

  De nieuwe Huawei Mate 20 X gaming smartphone gaat de strijd aan met de Nintendo Switch. De smartphone is speciaal ontwikkeld om te gamen. De telefoon heeft een OLED scherm van maar liefst 7.2 inch en dit is groter dan het scherm van de Nintendo Switch.

  Er werden op het Huawei launch evenement in totaal drie nieuwe smartphones aangekondigd, waaronder de Huawei Mate 20 en de Huawei Mate 20 Pro. Als kers op de taart werd de Mate 20 X aangekondigd. Deze gaming smartphone is volgens Huawei competitie voor de Nintendo Switch.

  Huawei Mate 20 X is een echte gaming smartphone

  De nieuwe smartphone van Huawei heeft een groter scherm dan de Nintendo Switch. Het scherm van de Mate 20 X is namelijk 7.2 inch, terwijl de Nintendo Switch een schermgrootte van 6.2 inch heeft. De Mate 20 X heeft een OLED scherm met een resolutie van 2244 x 1080 en wordt geleverd met 6 GB RAM-geheugen.

  Er is een speciale gamepad beschikbaar voor de Huawei Mate 20 X. Deze gamepad kan worden bevestigd aan de linkerkant van de smartphone. Hierdoor kun je op de nieuwe Huawei smartphone zelfs gamen met een thumbstick en d-pad.

  De smartphone is volgens Huawei bedoeld om te gamen, maar de Mate 20X heeft ook een hele goede camera. De camera heeft drie lenzen; een van 40MP, een van 20MP en een van 8MP. Daarnaast is de batterij ook heel belangrijk voor een smartphone waarop je veel gamet. De grootste Huawei smartphone ooit heeft een 5000mAh batterij, die zorgt voor veel uren aan gameplezier.

  Mate 20 X niet beschikbaar in Nederland

  Het is nog maar de vraag of de Huawei Mate 20 X een concurrent wordt voor de Nintendo Switch. De smartphone heeft een adviesprijs van 899 euro en dat is beduidend meer dan het prijskaartje van 328 euro van de Nintendo Switch.

  De Huawei 20 X komt op 26 oktober uit, maar helaas niet in Nederland. De nieuwe Huawei smartphone is beschikbaar in Silver en Midnight Blue.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.