Huawei Map Kit in ontwikkeling als vervanger voor Google Maps

  Door de aanhoudende handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten, wordt het voor telecomgigant Huawei erg lastig gemaakt om zaken te doen met Google. Het Chinese bedrijf is daarom bezig met haar eigen versie van Google Maps, genaamd Huawei Map Kit, om dat gat op te vullen.

  Volgens de krant China Daily is Huawei momenteel druk bezig met de ontwikkeling van de applicatie en zou het in oktober van dit jaar moeten verschijnen. Net zoals Google Maps kan de applicatie kaarten weergeven en kunnen ontwikkelaars eigen locaties aan de kaarten toevoegen.

  Map Kit zal data voor 150 verschillende landen gaan bevatten en beschikbaar worden gemaakt in 40 talen. Ook zal de dienst, evenals de concurrent, navigatie voor auto’s ondertussen en volgens de Chinese krant is het bedrijf ook bezig met ondersteuning voor augmented reality. Boekingssite Booking.com zal volgens de geruchten in ieder geval gebruik gaan maken van de nieuwe kaartenapplicatie.

  Huawei Map Kit niet de enige vervanger voor Google

  De nieuwe applicatie zal een aanvulling zijn op een andere zet die Huawei recent heeft gezet. Door de handelsproblemen met de Verenigde Staten heeft het telecombedrijf al een nieuwe operating system ontwikkeld, genaamd HarmonyOS. Volgens Huawei zelf heeft het bedrijf de voorkeur om de samenwerking met Google voort te zetten, maar als de restricties aanhouden voelt de smartphonefabrikant zich genoodzaakt om voor alternatieven te kiezen.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.