Huawei mag nog iets langer zaken doen met Amerikaanse bedrijven

  Ondanks een handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten blijft Huawai zakendoen met Amerikaanse bedrijven, waaronder Google. De handelslicentie van de Chinese telecomgigant wordt nu weer met drie maanden verlengd.

  In mei van dit jaar kondigde de Verenigde Staten aan dat bedrijven in het land geen handel meer mochten drijven met China, tenzij daarvoor uitdrukkelijk toestemming was gegeven door de regering. Het duurde slecht een paar dagen voordat Huawei een speciale licentie kreeg, zodat het zaken konden blijven doen met Google. Opmerkelijk, want de ban was juist specifiek gericht op Huawei vanwege veiligheidsredenen.

  Die handelslicentie werd verlengd in augustus met drie maanden en ook nu weer krijgt Huawei een verlenging tot 16 februari 2020. Toch is het bedrijf niet blij met de manier waarop de Verenigde Staten omgaat met de telecomgigant, zo laat een woordvoerder van Huawei weten.

  “Het verlengen van de tijdelijke licentie zal geen grote invloed hebben op de zaken van Huawei. Deze beslissing verandert niks aan het feit dat Huawei oneerlijk wordt behandeld.”

  Woordvoerder Huawei

  Nieuw besturingssysteem als oplossing

  Als Huawei daadwerkelijk op de zwarte lijst komt te staan, dan zal het bedrijf geen nieuwe smartphones meer kunnen uitrusten met Android. Het bedrijf heeft daarom al een nieuw besturingssysteem aangekondigd, genaamd HarmonyOS, als het zover komt. Voorlopig is de nieuwe OS alleen bedoeld voor de Chinese markt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.