Huawei Google blokkade snijdt het Chinese bedrijf af van Android

  Huawei heeft het erg lastig gehad de laatste paar maanden. In een poging zijn eigen markt te beschermen, heeft de Verenigde Staten strenge maatregelen opgesteld tegen de Chinese techreus. Het gevolg? Bedrijven zoals Google trekken hun licentie in, waardoor Huawei geen toegang meer heeft tot Android.

  Deze maand heeft Donald Trump een decreet (een soort bevel van de overheid) ondertekend dat Amerikaanse bedrijven verbiedt om handel te drijven met bedrijven die ‘een risico vormen voor de nationale veiligheid’. Dit zorgt ervoor dat Huawei op een zwarte lijst staat en geen zaken kan doen met organisaties als Google. De toegang tot Android is ook vervallen en de toekomstige systemen van Huawei missen handige apps zoals YouTube en Google Maps.

  Betekent de Huawei Google blokkade het einde van het bedrijf?

  Het besturingssysteem is niet het enige wat Huawei is kwijtgeraakt. Chip-ontwerpers als Intel, Qualcomm en Broadcomm kunnen nu ook geen chips meer leveren voor de smartphones, laptops en netwerkapparatuur van Huawei. Het bedrijf moet nu op zoek naar een alternatief om de productie te kunnen voortzetten.

  Ren Zhengfe, oprichter van Huawei, houdt de moed erin. "We moeten niet ons hoofd laten hangen naar de Amerikanen, maar een koers volgen waarbij we niet afhankelijk zijn van de VS." Zhengfe verzekert dat Huawei steeds meer eigen componenten zal ontwikkelen. Hierdoor worden ze minder afhankelijk van buitenlandse leveranciers.

  Wat zijn de gevolgen voor jou?

  Hoewel Huawei onder vuur ligt, betekent dit nog niet dat iedereen moet investeren in een andere telefoon. De licenties waar het bedrijf nu geen toegang meer tot heeft, zijn namelijk verlopen voor toekomstige Huawei producten.âââ Dit betekent dat alle producten die op dit moment op de markt zijn nog wel gebruik mogen maken van onder andere het Android besturingssysteem.

  Je hebt dus nog steeds alle tijd om je YouTube-video af te kijken of te reageren op de mail van je contactpersonen via Gmail. Lees hier ons review over de nieuwe Huawei P30 Pro! Als je geen fan bent van Huawei, kan je ook onze top 10 telefoon merken aller tijden lezen!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.