Huawei gebarentaal-app wordt uitgebreid met nieuwe kinderboeken

  De Huawei gebarentaal-app wordt aangevuld met vier nieuwe kinderboeken. StorySign helpt dove kinderen met het lezen van boeken, terwijl ouders het boek op de reguliere manier kunnen voorlezen. De app is gratis te downloaden in de Google Play Store en de Huawei App Gallery.

  De StorySign-app helpt de band te versterken tussen ouders en kind tijdens het voorleesmoment. Ouders kunnen op de reguliere manier voorlezen, waarna het verhaal in real-time wordt vertaald naar gebarentaal. De app is op het moment al in 10 talen te gebruiken, waaronder Nederlands.

  In 2019 zullen er vier nieuwe kinderboeken worden toegevoegd aan de StorySign-bibliotheek. Het bekende kinderboek ‘Waar is Dribbel’ is nu al te lezen in de app. Tijdens de release van StorySign hebben mensen geld kunnen doneren, wat naar de ondersteuning van projecten voor dove kinderen gaat.

  ‘We geloven dat de combinatie van menselijke verbeelding en onze AI-technologie de wereld een beetje beter kan maken. De overweldigende reacties op StorySign hebben ervoor gezorgd dat wij onze langetermijnvisie kunnen voortzetten. We willen kijken of StorySign als breder educatief hulpmiddel ingezet kan worden om op een nieuwe manier gebarentaal te leren.’ - Walter Ji, CEO Huawei’s Consumer Business Group West-Europa.

  Huawei gebarentaal-app in 10 talen

  In de toekomst zullen er meer kinderboeken worden toegevoegd aan de gebarentaal-app. StorySign is gratis te downloaden in de Google Play Store en in de Huawei App Gallery. De app biedt 10 gebarentalen aan: Brits, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Nederlands, Portugees, Iers, Vlaams en Zwitsersduits.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.