HTC Vive Pro aangekondigd op CES

  Er komt een HTC Vive Pro. Dat heeft HTC bekendgemaakt op de CES, die deze week aan de gang is.

  De Vive Pro wordt een verbeterde versie van de reeds bestaande HTC Vive headset. Zo heeft de nieuwe bril een resolutie van 2880 bij 1600 pixels, terwijl de reguliere Vive beschikt over een resolutie van 2160 bij 1200 pixels. Ook krijgt de Vive Pro een geïntegreerde koptelefoon, zodat je nog meer in de game die je speelt getrokken wordt.

  Alhoewel de Pro versie van de HTC Vive dus een nieuwe VR headset wordt, heb je wel hetzelfde basisstation nodig als die je gebruikt bij de reguliere bril. Je hebt dat apparaat nodig omdat die de headset en je bewegingen registreert, anders kun je de Vive niet gebruiken.

  HTC Vive Pro te gebruiken met draadloze adapter

  Naast een nieuwe VR bril komt HTC ook met een draadloze adapter voor diezelfde brillen. Deze zorgt ervoor dat je zowel de HTC Vive als de Pro kunt gebruiken zonder dat je daarvoor kabels in een computer moet stoppen. Hierdoor heb je meer bewegingsvrijheid wanneer je speelt.

  Naast de hardwaretechnische aankondigingen, maakt HTC ook bekend dat het VivePort, de dienst waarop je VR apps kunt kopen en downloaden, verder uitbreidt. Zo komt er een nieuwe feature, VR Previews genaamd, waarmee je apps en games kunt testen voordat je het gekocht hebt,

  De draadloze adapter moet deze zomer verschijnen, terwijl de Vive Pro dit kwartaal nog moet uitkomen. Hoe duur beide producten gaan kosten is nog niet bekend. Wel benadrukt HTC dat de originele Vive brillen gewoon nog verkrijgbaar blijven.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.