HTC Vive Pre is de verbeterde versie van de HTC Vive

  De HTC Vive is een VR-bril die door HTC in de maak is. In een nieuw persbericht meldt HTC dat de HTC Vive Pre beschikbaar wordt voor consumenten. De Pre-versie is een soort verbeterde versie van de oorspronkelijke HTC Vive.

  De HTC Vive is een van de VR-brillen die dit jaar beschikbaar wordt voor consumenten, zoals bijvoorbeeld de Samsung Gear VR. De HTC Vive Pre is echter een nieuwe, verbeterde versie van de HTC Vive, die speciaal is aangepast voor meer comfort en betere prestaties. Cher Wang, CEO van HTC, meldt het volgende over de komst van de HTC Vive Pre.

  "Vandaag staan we aan het begin van een volledig nieuw tijdperk. HTC Vive Pre schept een wereld waarin de enige limiet die van de menselijke verbeelding is."

  HTC Vive Pre - veel verbeteringen

  Bij de verbeteringen die aangebracht zijn aan de nieuwe versie van de Vive zit onder andere een nieuwe frontcamera, die ervoor zorgt dat je je bril niet meer hoeft af te zetten als je bijvoorbeeld een slok van je drankje wil nemen. Het verschil tussen VR en de realiteit is dus beter herkenbaar. Ook de controllers die je moet gebruiken bij de HTC Vive zijn nu beter voor de Pre-versie. Het geheel wordt ondersteund door SteamVR, dat speciaal geoptimaliseerd is voor gebruik op Steam.

  De HTC Vive Pre wordt vanaf april 2016 verkrijgbaar voor het brede publiek. Enige tijd geleden konden wij aan de slag met de eerste HTC Vive. Onze bevindingen lees je in onze hands-on.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.