HTC Vive Focus Plus VR-bril release bekendgemaakt

  Op de HTC-conferentie in Shenzhen, China kondigt het bedrijf de verschijningsdatum van de HTC Vive Focus Plus virtualrealitybril aan. De VR-bril komt op 15 april uit. Je hoeft de bril niet aan te sluiten op de PC en hij kan ook bewegingen in alle richtingen herkennen.

  HTC

  Het bedrijf zegt dat de HTC Vive Focus Plus in 25 landen te koop zal zijn. De tak van het bedrijf in de Benelux heeft aangekondigd dat Nederland en België hier ook onder vallen. HTC herhaalt op de conferentie dat de VR-headset alleen aan bedrijven zal worden verkocht. Consumenten kunnen de bril dus niet aanschaffen.

  Welke HTC Vive Focus Plus details zijn bekend?

  De headset krijgt twee 6DoF controllers die je "vrijheid in zes richtingen" geeft. Het is de eerste VR-bril die helemaal op zichzelf werkt. Dit betekent dat je geen computer nodig hebt om hem te gebruiken. Hierdoor heb je geen gedoe met kabels. De adviesprijs ligt op 829 euro. De specificaties van de headset vind je hieronder.

  Specificaties

  • Tracking: World-Scale Inside-out 6DoF tracking
  • Display: 3K AMOLED, 2880x1600
  • Refresh rate: 75Hz
  • Field of view: 110 graden
  • Processor: Qualcomm Snapdragon 835
  • Storage: microSD (up to 2TB)

  Welke andere HTC VR-brillen zijn er?

  Naast de Vive Focus Plus heeft het bedrijf nog een aantal andere VR-brillen beschikbaar. Zo is het vorige model, Vive Focus, in in Nederland al vanaf november 2018 te koop. Deze is ook alleen voor bedrijven en kost 699 euro. De twee modellen die je als consumenten wel gewoon kan kopen, zijn de HTC Vive en HTC Vive Pro. Eerstgenoemde kost je rond de 600 euro en de tweede haal je voor ongeveer 800 euro in huis.

  In het overzicht van vijf handige Virtual Reality accessoires lees je wat de VR-beleving compleet kan maken. In onze special over de beste VR workout games kan je lezen van welke games je spierpijn krijgt.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.