HTC Vive eye tracking mogelijk met update kit

  Het VR systeem van HTC, de HTC Vive, gaat werken met eye tracking. Het HTC Vive eye tracking systeem wordt gemaakt door een third party ontwikkelaar.

  Het VR systeem HTC Vive gaat een update kit krijgen waardoor eye tracking mogelijk wordt. De upgrade wordt uitgegeven door een third party ontwikkelaar. HTC probeert de opties die er zijn voor Vive gebruikers uit te breiden door third party ontwikkelaars accessoires te laten maken voor de headset.

  De HTC Vive is één van de drie grote producenten van VR headsets waarop games uitkomen. De andere zijn de Oculus Rift en de PlayStation VR. VR brillen hebben veel processie kracht nodig, dit moet bij de Vive en Oculus Rift komen van een PC en bij de PlayStation VR van de PS4. Eerder schreven wij al een artikel over welke vijf beste games voor de Vive.

  HTC Vive eye tracking door aGlass lenzen

  Volgende maand zal 7invensun pre-orders openstellen voor het publiek voor hun aGlass lenzen. 7invensun is een Chinees bedrijf dat hun hoofdkantoor in Peking heeft.

  De aGlass bestaat uit twee lensen die in de HTC headset geschoven worden. Ze worden verbonden aan de Vive via USB. Door sensoren en infrarood licht kunnen de pupilbewegingen bijgehouden worden.

  Het concept van VR en eye tracking is niet nieuw, bedrijven als Fove, Tobii en Eyefluence werken al langer met eye tracking voor VR. Dit is wel de eerste keer dat eye tracking beschikbaar gemaakt wordt voor een al bestaande VR headset zoals de HTC Vive.

  De aGlasses moeten op de markt komen in het derde kwartaal van 2017.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.