HP laptop batterijen teruggeroepen wegens brandgevaar

  HP roept wereldwijd batterijen van sommige laptops terug. De HP laptop batterijen zijn namelijk vatbaar voor oververhitting en kunnen in brand vliegen. Die oproep doet het bedrijf via een eigen website.

  De batterijen die voor mogelijk gevaar zorgen zijn lithiumionbatterijen die tussen december 2015 en december 2017 geproduceerd zijn en in laptops uit die tijd zitten. Het gaat om de volgende apparaten:

  • HP ProBook 64x G2 en G3
  • HP ProBook 65x G2 en G3
  • HP x360 310 G2
  • HP ENVY m6
  • HP Pavilion x360
  • HP 11
  • HP ZBook 17 G3, 17 G4 en Studio G3

  Het x-je bij sommige productnamen houdt in dat het meerdere modellen van een bepaalde laptopserie betreft. Zo zijn bijvoorbeeld de HP ProBook 640 G2 en de HP ProBook 645 G2 twee van de laptops die een warmtegevoelige batterij heeft.

  HP laptop batterijen zijn kosteloos in te ruilen

  Wanneer je je batterij inclusief laptop (consumenten kunnen niet zelf de batterij verwisselen) terugstuurt, krijg je zonder dat het je wat kost een nieuwe batterij. Dit geldt ook voor batterijen die tussen december 2015 en december 2017 als vervanging voor andere batterijen geleverd werden.

  Het gebeurt overigens wel vaker dat producten teruggestuurd worden omdat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden. Zo werden vorige jaar de opladers van Xbox One controllers teruggeroepen en zagen we in 2013 zelfs dat gehele Chromebooks terug naar de fabrikant moesten wegens een te warm wordende oplader.

  Mocht je dus één van de hierboven genoemde laptops hebben, dan is het raadzaam om deze terug te sturen naar HP. Via de officiële site kun je voor de zekerheid nachecken of jouw laptop daadwerkelijk beschikt over een risicovolle batterij.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.