Hitchhiker's Guide to the Galaxy serie in ontwikkeling bij Hulu

  Er is een nieuwe The Hitchhikers Guide to the Galaxy serie in ontwikkeling voor het streamingplatform Hulu. Dat meldt het entertainmentblad Deadline. De Douglas Adams klassieker, die al eerder is vertaald naar het televisiescherm, kent vele vormen op vrijwel elk medium.

  Touchstone Pictures

  Carlton Cuse (Lost, Bates Motel) en Jason Fuchs (Wonder Woman, Ice Age: Continental Drift) worden respectievelijk showrunner en schrijver. ABC Studios en de productiemaatschappij van Cuse zijn direct betrokken bij het project. Hoe ver de serie al in productie is, is onduidelijk.

  Waar gaat The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy over?

  The Hitchhiker’s guide to the Galaxy is hoofdzakelijk een komedieserie in een sciencefiction-setting. De serie volgt Engelsman Arthur Dent en zijn buitenaardse vriend Ford Prefect. De twee beleven allerlei avonturen in de ruimte nadat de aarde wordt vernietigd.

  Het verhaal is ooit begonnen als hoorspel en is sindsdien verteld in boeken, een eerdere tv-serie en een film. Naast de boeken is de film, waarin Martin Freeman de rol van Arthur Dent vertolkt, waarschijnlijk de bekendste vorm van de franchise.

  Vertelt deze Hitchhikers Guide to the Galaxy serie het verhaal dat we kennen?

  Het is nog niet bekend of de nieuwe serie zich zal richten op de avonturen van Arthur Dent. Douglas Adams heeft namelijk meerdere andere verhaallijnen in dezelfde setting. Voor nieuwkomers zou een begin bij Dent logisch zijn, maar er zijn andere mogelijkheden.

  Een releasedatum voor de serie is nog niet bekend. Ook verdere aankondigingen over cast en het productieteam blijven uit. Het is dus nog even afwachten voordat de precieze insteek van het project duidelijk wordt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.