Hideo Kojima niet enthousiast over Metal Gear Survive

  Tijdens de Tokyo Game Show zijn er uitgebreide beelden getoond van Metal Gear Survive. Hideo Kojima, geestelijk vader van de game, was niet te spreken over de horror survival game.

  Tijdens een Tokyo Game Show livestream van Konami zijn er uitgebreide beelden getoond van de nieuwe Metal Gear Survive. Ook liep Hideo Kojima rond, geestelijk vader van de Metal Gear-reeks. Zijn mening over de game deelde hij niet uitgebreid, maar de spellenmaker was niet geheel positief over de game.

  Hideo Kojima met vraagtekens over zombies in Metal Gear Survive

  De video laat zien waar Metal Gear Survive over gaat en toont uitgebreide gameplay beelden. Met een team wordt stealth gameplay getoond, wordt de basis van de game uitgelegd en zien we de eerste aanvaringen met zombies.

  Over die zombies had Kojima wel een duidelijke mening, want hij leek ze niet geheel te snappen. Kojima begreep het concept van undead in die wereld niet. Volgens hem gaan de Metal Gear-games over "politieke fictie en spionage" en vraagt de Japanner zich af waar zombies passen in dat universum.

  Daarnaast ontkende hij enige deelname aan de ontwikkeling van de game. "Als ik had gewerkt aan de game, dan zouden er mechs in zitten" zegt Kojima.

  Na een akelige scheiding met Konami heeft Hideo Kojima afscheid genomen van de Metal Gear-reeks en is verder gegaan met een eigen studio. Konami is verder gegaan met het maken van Metal Gear-games en ontwikkeld nu Metal Gear Survive zonder bedenker van de reeks zelf.

  Metal Gear Survive

  Verkijgbaar vanaf 22 february 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.