Henry Cavill hoofdrol in de Netflix Witcher serie

  Henry Cavill gaat de hoofdrol spelen in de Netflix Witcher serie. Het nieuws werd op Twitter bevestigd en Cavill zelf bevestigde ook dat hij de hoofdrol ging spelen op zijn instagram.

  Gage Skidmore

  Henry Cavill, 35 jaar oud, gaat de hoofdrol van Geralt of Rivia spelen. Geralt is monsterjager van beroep en is een hele goede zwaardvechter. Daarnaast bezit hij superkrachten, omdat er vroeger op hem is geëxperimenteerd met mutagens. Dit zijn chemische stoffen die je vaardigheden en krachten naar een nog hoger niveau tillen.

  Serie met Henry Cavill in de hoofdrol wordt niet door één persoon geregisseerd

  Niet alle afleveringen worden door dezelfde persoon geregisseerd, want er worden vier afleveringen door Alik Sakharov, ook wel bekend van House of Cards en Game of Thrones, geregisseerd. Ook regisseren Alex Garcia Lopen, bekend van Daredevil, en Charlotte Brandstrom, bekend van Outlander, allebei twee afleveringen. In totaal zal de serie dus bestaan uit acht afleveringen.

  In een interview met de Hollywood Reporter geeft hij aan dat hij altijd al een fan is geweest van de boekenserie van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. Deze boekenserie is gedurende de afgelopen jaren steeds populairder geworden, maar dit heeft vooral te maken met de videospellen van de Witcher. Deze RPG spellen zijn ontwikkeld door CD Projekt Red.

  The Witcher games

  Er zijn drie verschillende Witcher spellen uitgebracht, waarvan de eerste al in 2007 uitkwam. De eerste game heet simpelweg The Witcher. De tweede game in de spelserie heet The Witcher 2: Assassins of King en de derde game heet The Witcher 3: WIld Hunt. Voor deze laatste game zijn in 2015 en 2016 ook nog uitbreidingen uitgekomen. In totaal zijn er 33 miljoen exemplaren van alle Witcher games in totaal verkocht, waarvan 25 miljoen exemplaren van The Witcher 3: Wild Hunt.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.