Hellraiser reboot brengt de horrorklassieker terug

  Er is een reboot van Hellraiser in de maak. Dit laat de Spyglass Media Group aan The Hollywood Reporter weten. De film is een hervertelling van Clive Barkers klassieker uit 1987. Het is nog onduidelijk wanneer de film te zien is.

  Spyglass Media Group onthuld verder dat David S. Goyer betrokken is bij het schrijven en produceren van de Hellraiser reboot. Goyer is onder andere bekend van zijn werk aan de Dark Knight trilogie van Christopher Nolan en Man of Steel.

  Wat weten we van de Hellraiser reboot?

  Op dit moment zijn er nog niet veel details over de reboot van Hellraiser naar buiten gebracht. Het is wel bekend dat David S. Goyer de film schrijft en produceert. Volgens Gary Barber, CEO van de Spyglass Media Group, is hij de perfecte man om dit verhaal opnieuw te vertellen. Goyer hoeft het niet alleen te doen, want hij krijgt voor de productie hulp van Keith Levine (Scream: The TV Series).

  "De kans om Pinhead en de Cenobites opnieuw tot leven te wekken voor een nieuw publiek is een nachtmerrie die uitkomt. We zijn vastbesloten om er iets duistere en diepgewortelde productie af te leveren."
  - David S. Goyer

  Wat is Hellraiser?

  Hellraiser is een horror franchise die is gebaseerd op het boek The Hellbound Heart van de Engelsman Clive Barker. In 1987 verscheen de eerste film. Die vertelde het verhaal van een ontrouwe vrouw die haar dode minnaar probeert te helpen ontsnappen uit de hel. De film introduceerde mensen tot een ras demonen genaamd Cenobites, waarvan Pinhead de bekendste is.

  De afgelopen jaren is er al vaker gesproken over een remake van Hellraiser. Er is al tot vier keer toe geprobeerd om het verhaal nieuw leven in te blazen. De eerste keer was in 2006 toen Barker aankondigde dat hij het script ging schrijven. Uiteindelijk is hier niets van terecht gekomen. Blumhouse noemde een remake van Hellraiser afgelopen februari ook al een mogelijkheid.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.