Hello Kitty hack - 3,3 miljoen profielen vrijgegeven

  Er heeft een Hello Kitty hack plaatsgevonden waarbij de gegevens van zo’n 3,3 miljoen gebruikers naar buiten zijn gekomen. Hackers hebben namelijk toegang gekregen tot de database van Hello Kitty die vooral bestaat uit jongere kinderen.

  Wanneer de Hello Kitty hack precies is begonnen, is niet duidelijk. Hoewel Chris Vickery, een beveiligingsonderzoeker heeft bekendgemaakt dat de gegevens sinds 22 november online staan. Deze gegevens bestaan uit volledige namen, geboortedata, e-mailadressen en het land van afkomst. Verder zijn ook enkele versleutelde wachtwoorden gestolen.

  Hello Kitty hack treft voornamelijk kinderen

  De hack begon bij de database van Sanriotown.com, de website waar de Hello Kitty fans samenkomen en met elkaar kunnen praten. Volgens bronnen wordt de website voornamelijk gebruikt door kinderen, waardoor de gehackte gegevens ook grotendeels van kinderen zijn. Andere websites zoals de officiële Hello Kitty site maken echter ook gebruik van de database die gehackt is.

  De bedrijven achter de websites hebben echter nog niet gereageerd op de hack. Hoeveel Nederlandse gebruikers er getroffen zijn door de hack is ook nog niet duidelijk.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.