Heb je nog 6500 euro onder het bed liggen? De Apple Mac Pro is nu te koop

  In juni presenteerde Apple haar nieuwe krachtpatser voor professionals en een bijbehorend scherm. Toen waren alleen de dollarprijzen bekend, maar nu zijn we ook op de hoogte van het prijskaartje in Nederland. De Apple Mac Pro is namelijk vanaf deze week te bestellen.

  Apple

  De kaasrasp, zo werd de nieuwe Apple Mac Pro gekscherend genoemd toen de techgigant haar vernieuwde workstation onthulde. Het design is zeker opvallend, maar misschien nog wel meer is het prijskaartje: 6499 euro. Het werkpaardje is dan ook echt bedoeld voor professionele bedrijven en niet zozeer de consument.

  Voor die prijs krijg je het basismodel van de Apple Mac Pro. De goedkoopste versie huisvest een 8 Core Intel Xeon W-processor, 32GB aan DDR4-geheugen, een Radeon Pro 580X videokaart en een SSD van 256GB. Uiteraard kan je ook de nodige upgrades maken. Het duurste model qua hardware kost meer dan 60.000 euro, maar dan heb je onder andere wel een 28 Core-processor en 1,5TB aan DDR4-geheugen.

  Een 6K-monitor naast je Apple Mac Pro

  Naast de Mac Pro heeft Apple ook de bijbehorende monitor gelanceerd, de Pro Display XDR. Het 32” Retina-beeldscherm heeft een indrukwekkende 6K-resolutie - dat is 6016x3384 pixels - en een constante helderheid van 1000 nits. Je moet er alleen wel 5499 euro voor neerleggen en dat is zonder verstelbare standaard. Voor de Pro Stand moet je nog eens 1099 euro extra betalen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.