'Hawkeye serie met Jeremy Renner in de maak voor streamingdienst Disney+'

  De nieuwste film in uit de koker van Marvel is Avengers: Endgame, maar het houdt daar niet mee op. Zo komen er verschillende series over de superhelden naar de nieuwe streamingdienst Disney+. Één daarvan is een Hawkeye serie met Jeremy Renner volgens insiders.

  Marvel

  Bronnen zeggen tegen Variety dat er een Hawkeye serie in ontwikkeling is voor het streamingplatform. Jeremy Renner zal hierbij de rol van de boogschutter wederom vertolken. Disney en Marvel gaan niet in op de geruchten en ook de vertegenwoordigers van Renner houden de lippen op elkaar.

  Waar gaat de Hawkeye serie over?

  Volgens ingewijden centreert de show zich rondom Clint Barton (Jeremy Renner) die de mantel van Hawkeye overdraagt aan Kate Bishop. Bishop is in de stripboeken lid van de groep genaamd de Young Avengers. ZIj is het personage dat de titel van Hawkeye overneemt.

  Jeremy Renner is voor het eerst als Hawkeye te zien in de Thor waar hij een cameo maakt. Hij is verder te zien in Avengers, Avengers: Age of Ultron, Captain America: Civil War en het aankomende Avengers: Endgame. Hij keert in de Hawkeye serie weer terug, maar het is nog onbekend wie zijn tegenspelers zijn.

  Welke andere series zijn er voor Disney+ in de maak?

  Hawkeye is niet het enige Marvel personage dat een eigen serie krijgt. Falcon, Winter Soldier, Loki, Vision en Scarlet Witch krijgen ieder hun eigen show. Er wordt verwacht dat deze zes tot acht afleveringen lang zijn en dat ze een hoger budget hebben dan andere televisieprojecten.

  Naast Marvel gerelateerde series komt er nog meer naar Disney+. In 2020 komt er een Monsters Inc serie naar het platform. Van Star Wars kan je ook series verwachten. De eerste die erop te zien zal zijn, is The Mandolarian. Tijdens de Star Wars Celebration 2019 wordt er meer informatie vrijgegeven over de laatstgenoemde show.

  In onze special over de 10 beste Disney+ films zetten we de films op een rij die we hopen te zien. Dit jaar komen er ook nog een hoop films van Disney naar de bioscoop. De beste Disney films in 2019 hebben we voor je op een rijtje gezet.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.