Harry Potter Wizards Unite release aangekondigd voor deze week

  Niantic, de maker van Pokémon GO, is al een tijdje bezig met een vergelijkbare game in het Harry Potter-universum. Nu is bekendgemaakt wanneer we deze game kunnen gaan spelen. De Harry Potter Wizards Unite release is op vrijdag 21 juni in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

  Niantic

  Net als Pokémon GO is Harry Potter: Wizards Unite een augmented reality game. Zoals je in Pokémon GO de bekende monsters tegen kunt komen in de echte wereld, zul je in deze game elementen uit de wereld van Harry Potter op je telefoon zien verschijnen afhankelijk van waar je bent in de echte wereld. Dat concept wordt aangevuld met andere gameplay-elementen zoals skill trees.

  Waar gaat Harry Potter: Wizards Unite over?

  De basis van het verhaal is dat een mysterieuze calamiteit verschillende magische artefacten over de wereld heeft verspreid. De oorzaak van alle ellende is nog niet bekend, maar het is natuurlijk een probleem in verband met de geheimhouding van de tovenaarswereld. Om te voorkomen dat de dreuzels iets gaan vermoeden moet jij, als tovenaar, deze artefacten opsporen en verzamelen. Bekijk ook de trailer in de tweet hieronder.

  De artefacten kunnen verschillende vormen aannemen. Naast het verzamelen van artefacten is er een coöperatieve multiplayer waarin je door vestingen heen moet vechten.

  Wanneer is de Harry Potter Wizards Unite release in Nederland?

  Er is maar één releasedatum voor de game bekendgemaakt. Deze datum geldt voor de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Als de wereldwijde release van de game hetzelfde gaat als met Pokémon GO zal de game binnen een maand ook naar Nederland komen. Het lijkt waarschijnlijk dat we iets langer moeten wachten op de Harry Potter Wizards Unite release, maar maanden extra hoeven we niet te verwachten.

  Harry Potter: Wizards Unite

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.