Harry Potter Wizards Unite nu ook in Nederland beschikbaar

  De nieuwste game van Niantic, de ontwikkelaar achter het mega-succes Pokémon Go, is vanaf nu beschikbaar in Nederland. De smartphone game was vanaf vrijdag al te downloaden in onder andere de VS en het Verenigd Koninkrijk. In Harry Potter Wizards Unite ga je als tovenaar op jacht naar magische objecten.

  Niantic Labs

  Wat is er allemaal in Harry Potter Wizards Unite te doen?

  Wizards Unite komt van dezelfde maker als Pokémon Go en dat is goed te merken aan de gameplay van het spel. Net als in Pokémon Go moeten spelers de straat op om in de wijde wereld op zoek te gaan naar objecten en kan er worden gestreden in duels, alleen dan met een Harry Potter-thema.

  Het doel van Wizards Unite om in opdracht van het Ministerie van Magie ervoor te zorgen dat ‘Muggles’ (de gewone bevolking) niet in aanraking komen met de magische wereld. Op de map staan icoontjes voor plekken waar bijvoorbeeld spell energy en magische objecten verzameld kunnen worden. In de speciale Fortresses kan je het met in totaal vijf andere spelers opnemen tegen de vijandige Death Eaters.


  Maar dat is niet alles, spelers kunnen zich specialiseren in een zogenaamde profession en kunnen hierbij kiezen uit de Auror, Magizoologists of Professor klasse. Elke klasse komt met zijn eigen unieke vaardigheden en aanvallen. Zo zijn Magizoologists handig voor gevechten met beesten. Spelers kunnen daarnaast vanaf level 4 potions creëren die hen zullen helpen bij gevechten en het verzamelen.

  Wordt er meer content toegevoegd aan Wizards Unite?

  Hoewel er nu al redelijk veel te doen is in Wizards Unite, zal Niantic net als bij Pokeḿon Go het spel blijven updaten om extra content toe te voegen. Pokémon Go is sinds zijn release in 2016 uitgebreid met in totaal 369 nieuwe Pokémon.

  Harry Potter Wizards Unite is vanaf nu gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.

  Harry Potter: Wizards Unite

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.