Harry Potter: Wizards Unite gameplay officieel onthuld

  De nieuwe game van Niantic, Harry Potter: Wizards Unite, is eindelijk officieel onthuld en heeft gameplay-beelden gekregen. De game zal in 2019 op mobiele apparaten verschijnen, voor zowel Android als IOS. De beelden zijn te zien op de website van de game.

  In Wizards Unite speel je als een rekruut binnen de Statute of Secrecy Task Force, zij hebben als doel het onderzoeken en beheersen van een Calamity. Deze heeft de wereld van de tovenaars binnengevallen, maar wat er precies aan de hand is, is nog onduidelijk. Tovenaars en heksen van over de hele wereld moeten samenwerken om spreuken te gebruiken om Foundables (wezens, mensen, artefacten en herinneringen) te vinden die gevangen zijn door een duistere magie.

  Deze Foundables moet je vinden en terugbrengen naar de magische wereld, zonder dat Dreuzels deze vinden, aangezien dit de magische wereld kan blootstellen aan normale Dreuzels. Spelers kunnen hun Spell Energy, waarmee je spreuken kan oproepen opladen bij zogeheten Inns.

  Dit is te vergelijken met de PokéStops van Pokémon Go, waar je nieuwe Pokéballs en items kunt krijgen als je dichtbij een van deze locaties bent. Bij deze Inns verzamel je ook toverdranken en bemachtig je Portkeys die AR-portalen openen, waarmee je iconische locaties uit de Harry Potter wereld kunt bezoeken.

  Harry Potter: Wizards Unite toont eerste gameplay-beelden

  In real-time multiplayer gevechten, ook wel Fortresses genoemd, ga je de strijd aan tegen gevaarlijke vijanden, waar onder andere tovenaars en heksen hun krachten tegen bundelen. Dit kun je met de Gym Battles vergelijken van Pokémon Go, waar je tegen een team van tegenstanders vecht om zo de Gym over te nemen van een rivaliserendeâââââ factie. In Wizards Unite zul je waarschijnlijk tegen vijandige tovenaars en heksen strijden die je het leven zuur gaan maken.

  Pokémon Go was al een razend succes, waar veel spelers aan verslaafd raakten. Hoe dit zal uitpakken met Wizards Unite is nog maar de vraag. Wel kunnen Harry Potter-fans zich weer gaan verdiepen in een compleet nieuw verhaal uit de Wizarding World.

  De nieuwe game van Niantic zal in 2019 naar mobiele apparaten komen.

  Harry Potter: Wizards Unite

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.