Harry Potter spinoff krijgt Oscarwinnaar als hoofdrolspeler

  Eddie Redmayne, die een Oscar won voor zijn rol als Stephen Hawking in The Theory of Everything, zal de hoofdrol spelen in de Harry Potter spinoff Fantastic Beasts and Where to Find Them. Hierin zal Redmayne Newt Scamander vertolken.

  Het verhaal van Scamander, een expert op het gebied van magische dieren in het Harry Potter-universum, volgt hem op zijn reizen door de wereld. Tijdens zijn avonturen, die zich zo'n 70 jaar voor het verhaal van Harry Potter afspelen, onderzocht Scamander diverse fabeldieren.

  Wat hij over deze wezens leerde, schreef hij op in een boek. Dit boek komt in de Harry Potter-verhalen naar voren als een schoolboek dat door Harry en zijn vrienden wordt gebruikt.

  Harry Potter spinoff volgend jaar in de bioscoop

  De film wordt geregisseerd door David Yates, die ook aan het roer stond van de latere Harry Potter-films. Daarnaast is schrijfster J.K. Rowling verantwoordelijk voor het script, waarmee ze haar debuut als scenarist maakt. De film komt uit op 18 november 2016.

  Of er ook games zullen uitkomen die op de Harry Potter spinoff zijn gebaseerd, is nog niet duidelijk. Wel bekend is dat Daniël Radcliffe, die Harry Potter speelde, niet kan wachten op de nieuwe film.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.