Harry Potter games rechten ook door Nintendo nagestreefd

  Nintendo wilde eind jaren 90 de rechten op de Harry Potter games kopen, onthult de website Unseen64. Zoals inmiddels bekend, is dit destijds niet gelukt. Er is echter wel wat concept art gemaakt!

  Een jaar nadat het eerste Harry Potter boek uitkwam, kregen verschillende partijen de kans om de rechten voor Harry Potter games te kopen.

  Nintendo had een week de tijd om met een presentatie op de proppen te komen, maar kwam niet als winnaar uit de bus.

  Harry Potter games concept art

  Ridge Racer 64, Bionic Commando en Crystalis waren op dat moment in ontwikkeling, maar alles werd in de ijskast gezet om aan de pitch voor de Harry Potter games te werken.

  harry potter games

  Het plan van Nintendo was om voor elk boek een aparte game te maken, voor de Nintendo 64, de Game Boy en de toen nog niet uitgebrachte Gamecube.

  Ook zou er een spin-off game komen over Zwerkbal (Quidditch). Naast Nintendo wilden ook Disney, Universal en Warner Bros de Harry Potter rechten hebben. Laatstgenoemde won uiteindelijk, niet in de laatste plaats omdat Warner Bros een hoger bod deed. Warner Bros huurde vervolgens EA in om de Harry Potter games te maken.

  harry potter games

  Een voormalig Nintendo werknemer vertelt dat er bij Nintendo interne onenigheid was over de artstyle die in de Harry Potter games zou moeten terugkomen. Blijkbaar wilden de tekenaars een stijl hanteren die leek op de tekenstijl die op de cover van het boek te zien was, maar wilden de bazen meer richting een manga stijl:

  "Het ging tegen al mijn instincten in, die gebaseerd waren op quotes van J.K. Rowling, die het geheel echt Brits wilde houden. Ik moest m'n eerste ontwerpen opnieuw doen en meer de Japanse/manga kant op. Ik had een heftige discussie hierover, maar m'n baas wilde niet wijken."

  Harry Potter games

  J.K. Rowling werkt tegenwoordig zelf mee aan het script van 'Fantastic Beasts and Where to Find them', een spin-off van de bekende Harry Potter films.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.