Harry Potter films tot 2025 bij NBCUniversal

  NBCUniversal heeft een deal gesloten met Warner Bros. aangaande de Harry Potter films en Wizarding World franchise. Het neemt daarmee onder andere de rechten van achter Harry Potter films over die momenteel in handen zijn van Disney.

  Vanaf 2018 zal Harry Potter de overstap maken naar NBCUniversal dat vandaag een overeenkomst afsloot met Warner Bros. Bij de overname zou een bedrag van 250 miljoen dollar gemoeid zijn, wat het direct de duurste overname van NBCU zou maken.

  Naast Harry Potter films ook Wizarding World onderdeel van deal

  Buiten de Harry Potter films krijgt NBCU ook de rechten over de J.K. Rowling Wizarding World. Het eerste deel hiervan, Fantastic Beasts and Where to Find Them, is hiervan het eerste deel. Een tweede deel is inmiddels in de maak en zal in 2018 verschijnen, waarschijnlijk dus onder de naam van NBCUniversal.

  De studio is van plan om director's cut versies van de films uit te zenden. Ook zal het Harry Potter and the Deathly Hollows in 3D uitzenden. Als laatste krijgt NBCU ook de rechten over exclusieve content en evenementen die in pretparken georganiseerd worden voor promotionele doeleinden.

  De Harry Potter films zullen vanaf juli 2018 onderdeel zijn van NBCUniversal en daar minimaal tot 2025 onderdeel van zijn.

  Harry Potter en de Halfbloed Prins

  Verkijgbaar vanaf 3 july 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.