Halo The Master Chief Collection Steam release bekendgemaakt

  De Halo The Master Chief Collection zal uitkomen op Steam. Dit is bekendgemaakt door Microsoft. De game is al te vinden op de website van Steam, ook al staat daarbij dat het item nog niet beschikbaar is. De collectie zal voor de PC uitkomen in chronologische volgorde en de release wordt verspreid per game.

  Op het officiële Twitter-account van Halo is een bericht geplaatst waarin bekend is gemaakt dat de release later dit jaar plaats zal vinden. Daarbij is er nog een korte trailer geplaatst om fans enthousiast te maken voor de release. Aan de reacties op Twitter te zien is dit ook goed gelukt, vooral omdat Halo Reach tot de collectie behoort.

  Halo Reach in Halo The Master Chief Collection op Steam en Xbox One

  Dit was niet het geval bij de Halo The Master Chief Collection op de Xbox One die uitkwam in 2014, maar Halo Reach zal zowel op Steam als op de Xbox One speelbaar zijn in de collectie. Dit komt omdat Halo Reach net zo gewild was in de collectie als de PC release van Halo The Master Chief Collection.

  Het kopen van de collectie levert uren speelplezier op voor gamers. Het verhaal van Master Chief wordt samengevoegd als een grote geheel en de collectie bevat 67 campaign missies en meer dan 120 multiplayer maps. Wat de prijs van Halo The Master Chief Collection op Steam zal worden is nog onbekend.

  Eerste Steam release van een Halo game

  Een van de nadelen voor de Nederlandse gamer is dat Steam aangeeft dat de game geen Nederlandse taal ondersteunt. Dit geldt volgens Steam voor interface, spraak en ondertiteling. De talen die wel worden ondersteund zijn Engels, Frans, Italiaans, Spaans en Duits. Dit zou later misschien nog kunnen veranderen naarmate de release dichterbij komt.

  De release van Halo The Master Chief Collection op Steam is verrassend, het zal namelijk de eerste keer worden dat er iets van Halo uitkomt op het platform. De makers van Halo leggen uit op de website van Halo dat ze PC gamers de kans willen geven om een platform naar keuze te gebruiken, vooral als spelers voor het eerst kennis gaan maken met de franchise.

  Wanneer de Halo The Master Chief Collection precies uit zal komen op PC is momenteel nog onduidelijk. Wat we wel weten is dat deze release dit jaar zal zijn. Benieuwd of deze collectie de juiste aankoop is voor jou? Dit kun je lezen in onze Halo The Master Chief Collection voor Xbox One review.

  Halo: The Master Chief Collection

  Verkijgbaar vanaf 11 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.