Halo televisieserie productie begint later dit jaar

  De productie van de Halo televisieserie gaat later dit jaar van start. Dit maakt Showtime bekend op Twitter. Er komen in totaal negen afleveringen van de serie. Otto Bathurst zal meerdere episodes regisseren. Hij is onder andere bekend van Peaky Blinders, Hustle en de The National Anthem aflevering van Black Mirror.

  Afgelopen zomer bestelt Showtime tien afleveringen van de televisieserie. Op dat moment is filmmaker Rupert Wyatt aan het project verbonden. Hij is onder andere bekend van Rise of the Planet of the Apes. Uiteindelijk laat Wyatt weten dat hij niet langer aan de serie verbonden is. Het aantal episodes is nu dus teruggebracht naar negen en Bathurst neemt de taak van Wyatt over.

  Halo televisieserie al lang in de maak

  De eerste aankondiging van de Halo televisieserie is in mei 2013. Bonnie Ross, baas van 343 Industries, en Nancy Tellem, baas van Xbox Entertainment Studios, vertellen dat er een dergelijke serie in de maak is. Ze laten dan ook weten dat Steven Spielberg als producent aan het project verbonden is.

  "Halo speelt zich af in het universum dat in 2001 is opgezet. Het gaat over een episch conflict in de 26ste eeuw tussen de mensheid en een buitenaards ras genaamd de Covenant. De Halo televisieserie zal een diep persoonlijk verhaal met actie en avontuur vertellen."
  - Showtime over de serie

  Showtime noemt de Halo televisieserie zijn meest ambitieuze serie ooit. Andere series van het bedrijf zijn Homeland, Twin Peaks: The Return en Penny Dreadful. Het is nog niet duidelijk wanneer de serie wordt uitgezonden. Wat we wel weten is dat de Master Chief een rol in de televisieserie heeft. Dit als eerbetoon aan de games.

  De volgende game in de Halo franchise is Halo Infinite. Deze wordt voor het eerst onthuld tijdens de E3 van 2018. Er is nog niet heel veel duidelijk over de game, maar we hebben alle Halo Infinite details die we nu al weten op een rij gezet.

  Halo Infinite

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.