Halo 5 multiplayer is binnenkort een modus armer

  De Halo 5 multiplayer verliest op korte termijn een gamemodus, het gaat hierbij om de modus Team Skirmis. Dat maakte 343 Industries, de ontwikkelaar van het spel, vandaag bekend op een blogpost. De reden achter de verwijdering is dat te weinig mensen die modus spelen.

  De playlist van Team Skirmish zou constant een veel lagere 'populatie' hebben dan andere gamemodi en daarom moet de modus het veld ruimen. Doordat weinig mensen Team Skirmish spelen zou het ook een negatieve impact hebben op Team Arena en HCS. Dit komt door de overlap tussen de modi in en daarom gaat Team Skirmish weg, er zijn voorlopig geen plannen om de modus in de toekomst terug te brengen in een andere vorm.

  Halo 5 multiplayer

  343 Industries meldt dat ze het niet leuk vindt om spelers teleur te moeten stellen, ook al is het een relatief kleine groep, maar het kan volgens de ontwikkelaar niet anders. Het team gaat naar eigen zeggen wel op zoek naar mogelijkheden om sommige maps en aspecten van Team Skirmish te implementeren in andere playlists. Hierdoor zouden gamers alsnog een beetje gecompenseerd worden.

  Het team achter Halo 5 is ook op zoek naar andere features die het spel vernieuwen en verfrissen zodat spelers het kunnen blijven spelen op een manier waarop het niet eentonig wordt. 343 Industries denkt aan beloningen voor de gamers die het spel nog steeds spelen, het verwijderen van een gamemodus lijkt daar niet de beste start voor.

  Twee maanden geleden werd bekend dat de multiplayer van Halo 5 juist een nieuwe modus kreeg. Het ging daarbij om Rock 'n' Rail, de modus die ook in Halo 4 te spelen was. De modus is wel aangepast aan Halo 5 zodat het beter in te passen was voor de spelers. Het was namelijk eerst gebaseerd op jetpacks maar de ontwikkelaar heeft de zwaartekracht en springhoogte aangepast om het gevecht in de lucht te verplaatsen.

  Halo 5: Guardians

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.