H1Z1 release gaat gepaard met nieuws gamemodus

  Eén van de starters van een lange reeks battle royale games, H1Z1 zag gisteren eindelijk het einde van de early access periode op Steam. Om de 1.0 H1Z1 release te vieren, krijgt de battle royale modus nog een nieuwe variant om spelers het spel weer eens te doen opstarten.

  Het is alweer een dikke 2,5 jaar geleden dat de survivalgame H1Z1 uitkwam. Waar je een modus kon spelen waarin je met jouw personage moest overleven tussen zombies en andere spelers, introduceerde het ook een vorm van battle royale. Jij in je eentje of met je maten tegen andere solo spelers of teams in dezelfde map, met als enige doel als laatste over te blijven. Om de uitdaging te vergroten, werd de veilige arena waarin je niet langzaam dood ging steeds kleiner.

  H1Z1 release betekent einde van Early Access

  De laatste dag van februari luidde het einde van de early access periode in en het spel is vanaf nu dan ook als volwaardige titel op Steam terug te vinden. In de afgelopen 2,5 jaar zijn er genoeg andere soortgelijke spellen uitgekomen (PlayerUnknown's Battlegrounds en Fortnite als populairste voorbeelden), waardoor ook H1Z1 de nodige verandering heeft gezien en op korte termijn toe zal passen op het spel.

  De belangrijkste hiervan is terug te vinden in de nieuwe gamemodus, genaamd Auto Royale. Waar voertuigen in standaard H1Z1 behoorlijk zeldzaam waren, is dat het in auto royale juist niet. Samen met drie teamgenoten zit je opgesloten in een auto (met volledige bewapening) en neem je het op tegen totaal 29 andere teams in dezelfde situatie. De wagen die het langste heel blijft, wint de chicken dinner.

  Aanpassingen

  Afgezien van de nieuwe gamemodus zijn er ook een paar veelgevraagde aanpassingen in de andere modi terug te vinden in de 1.0 H1Z1 release. Zo zullen droppings vaker voorkomen en betere wapens bevatten en zal je minder snel gelanceerd worden als je met een auto over een heuveltje rijdt. Ongetwijfeld om ervoor te zorgen dat de nieuwe modus te vaak eindigt met auto's die op daken door de map scheuren.

  H1Z1 is vooralsnog enkel op de PC te verkrijgen voor Steam. Wil je los kunnen gaan in battle royales op de Xbox One, dan kan je dat doen in onder andere PlayerUnknown's Battlegrounds. Het spel is los verkrijgbaar maar ook in combinatie met een Xbox One S als je ook direct over wil stappen op de console van Microsoft.

  H1Z1

  Verkijgbaar vanaf 15 january 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.