'Guerrilla Games releases moeten sneller uitkomen'

  Guerrilla Games heeft veranderingen binnen haar bedrijf ondergaan. Hierdoor moeten toekomstige Guerrilla Games releases sneller uitkomen. Op die manier komen er meer games van Nederlandse bodem.

  Het bedrijf breidt flink uit door te verhuizen naar een nieuw hoofdkantoor. Hierdoor krijgt het vijf verdiepingen erbij waar allemaal werknemers kunnen werken aan de nieuwste games.

  Guerrilla Games releases

  De Indie studio die aan de populaire game Horizon: Zero Dawn werkte, zal plaats gaan nemen in het voormalig pant van De Telegraaf. Dit pand ligt in het hartje van Amsterdam. De verhuizing zal aan het begin van volgend jaar plaatsnemen en door de verhuizing is er plaats voor meer werknemers. Uiteindelijk zal het aantal toenemen van 250 naar 400.

  In een interview met Parool.nl gaf Herman Hulst, CEO van Guerrilla Games aan:

  "Na Horizon Zero Dawn ontwikkelen we ons versneld. De beste talenten komen nu naar ons toe. Alleen afgelopen maand hebben we al negen nieuwe mensen aangenomen. Maar we hadden ook meer ruimte nodig voor onze geluids- en motion tracking studio's."

  Uiteindelijk is er 6,5 jaar aan Horizon Zero Dawn gewerkt. Dat is een aanzienlijke lange tijd voor game-bedrijf gevestigd in Nederland. De studio wil meer A-lijsttitels uitbrengen, maar in de toekomst hoeft zo een game hopelijk minder ontwikkelingstijd nodig dan de geprezen Horizon Zero Dawn. Alhoewel het goede kritieken kreeg (maar liefst een 9.7 in de Horizon Zero Dawn review), hebben fans erg lang op deze release moeten wachten.

  Horizon: Zero Dawn

  Verkijgbaar vanaf 1 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.