GTA cheaters worden vervolgd door Rockstar en Take-Two Interactive

  Volgens The New York Times wil Take-Two wel vijf verschillende soorten rechtszaken indienen tegen valsspelers. Deze cheaters komen uit Australië en de Verenigde Staten, maar ook uit Europa en maken cheatprogramma’s voor games zoals GTA 5. Rockstar Games en Take-Two Interactive willen hier een eind aan maken en vervolgen ze in een rechtszaak.

  Sommigen denken dat de bedrijven rechtszaken starten om cheaters in GTA af te schrikken. In plaats van anti-cheat tools te maken, kiezen de bedrijven ervoor mensen die cheat-tools maken aan te klagen. De cheat waar het voornamelijk om gaat heet “Infamous” en is erg bekend onder GTA Online spelers. Met deze cheat kunnen spelers zichzelf onzichtbaar maken, onbeperkte wapens, voertuigen en valuta aanschaffen en door de map heen teleporteren.

  Niet iedereen vindt cheats slecht. Er wordt op het internet heftig gediscussieerd over de auteursrechtwetgeving. Sommige geleerden vinden het hardhandige optreden van Rockstar en Take-Two namelijk te ver gaan en zien het als een potentiële bedreiging van de vrijheid van meningsuiting. Mitch Stoltz, senior procureur bij de Electronic Frontier Foundation, zei het volgende tegen de New York Times:

  “Cheaters verpesten vaak de game-ervaring voor anderen, maar niet alles wat asociaal is, is ook daadwerkelijk illegaal en dat zou ook niet zo moeten zijn. Een game veranderen is eigenlijk niet een nieuwe versie verspreiden, net zoals wanneer je een bril met getinte glazen draagt tijdens het kijken van een film ook geen nieuwe film is.”

  GTA cheaters aangeklaagd door Rockstar en Take-Two

  Rockstar en Take- Two zijn niet de eerste bedrijven die cheaters proberen aan te pakken. Eerder klaagde Epic Games een 14-jarige jongen aan voor het maken van cheats in Fortnite. Het bedrijf gaf aan dat ze door zullen gaan met het controleren van spelers die regels overtreden en oneerlijk spelen in alle gamemodi. Cheaters worden verbannen in Fortnite door Epic Games.

  Grand Theft Auto V

  Verkijgbaar vanaf 17 september 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.