Update - 'GTA 6 release wordt PlayStation exclusief wegens Sony overname van Take-Two'

  De GTA 6 release wordt mogelijk PlayStation exclusief doordat Sony in gesprek zou zijn met Take-Two Interactive om het bedrijf over te nemen. Dit meldt Marketwatch, een Amerikaans bedrijf dat de prijzen van aandelen in de gaten houdt. Sony zou het bedrijf overnemen voor zo'n 130 dollar per aandeel.

  Volgens Joel Kulina, hoofd van Technology & Media Trading bij Wedbush Securities zou Sony gevorderde gesprekken voeren met de bazen van Take-Two Interactive om het bedrijf achter GTA en Borderlands over te nemen. Door de speculatie rondom de overname van Take-Two Interactive schoot de prijs van aandelen van Take-Two omhoog met bijna zeven procent. Dit is tevens de hoogste klim die Take-Two Interactive had op de aandelenmarkt sinds oktober 2018, de maand waarin Red Dead Redemption 2 op de markt verscheen.

  De overname van Take-Two Interactive door Sony zou betekenen dat de GTA 6 release een PlayStation exclusieve game zou worden. Rockstar Games is namelijk onderdeel van Take-Two Interactive en zou dus ook overgenomen worden door Sony. De makers van GTA en Red Dead Redemption zouden, mits de deal tussen de twee giganten doorgaat, vervolgens toebehoren tot de first-party studio's die Sony bezit.

  Hiermee zou Rockstar Games in hetzelfde rijtje vallen als Naughty Dog (makers van Uncharted en The Last of Us), Sony Santa Monica (makers van God of War) en Guerilla Games (bekend van Killzone en Horizon: Zero Dawn). Naast Rockstar Games zou ook 2K Games onderdeel worden van Sony. 2K Games is verantwoordelijk voor games als NBA 2K19 en natuurlijk Borderlands. Van die laatste wordt mogelijk het volgende deel aangekondigd in de komende dagen aangezien Gearbox op Twitter een foto heeft geplaatst met een teaser van wat lijkt op het volgende deel.

  GTA 6 release op PlayStation duurt nog wel even

  Voordat de GTA 6 release op PlayStation exclusief plaats zou vinden, zullen er in ieder geval nog wel wat jaren verstrijken. Dat is er natuurlijk van uitgaande dat het gerucht überhaupt waar is. Take-Two Interactive liet namelijk aan gamesindustry.biz weten dat het bedrijf geen uitspraken wil doen over de geruchten. Sony heeft helemaal niet gereageerd op de geruchten rondom de overname.

  Update - Kulina reageert op de geruchten

  Kulina heeft inmiddels zelf gereageerd op de geruchten rondom de Sony-overname van Take-Two Interactive. Hij zegt tegen Gamespot dat het gerucht niet waar is en dat het simpelweg om wat speculatie binnen de aandelenmarkt ging, iets wat dagelijks gebeurt volgens hem. Kulina zegt dat het hem heeft verrast hoe groot het verhaal is geworden.

  Grand Theft Auto VI

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2022

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.