'GTA 6 ontwikkeling begonnen; Rockstar dacht aan GTA in Tokio'

  De productie van GTA 6 is begonnen. Rockstar zou druk bezig zijn met het eerste werk aan de nieuwe Grand Theft Auto, al zijn meer details nog niet bekend.

  Grand Theft Auto V verscheen alweer enkele jaren geleden op de PlayStation 3 en Xbox 360. Daarna volgden versies voor de PS4, Xbox One en PC. Nu het spel op alle platformen uit is, kijken veel gamers alweer uit naar het nieuwe deel.

  De ontwikkeling van GTA 6 is in ieder geval al gestart volgens website Techradar. De website baseert zich op een bron "dichtbij het bedrijf." Een setting voor het nieuwe deel staat nog niet vast.

  Rockstar keek naar Tokio voor GTA

  Wel meldt de website dat Rockstar ooit dacht aan een GTA game in het Japanse Tokio. De studio stuurde zelfs enkele van haar werknemers naar Japan om onderzoek te doen. Uiteindelijk werd het idee echter opzij geschoven. Vooral het wegennet van de stad zou niet geschikt zijn voor een GTA game.

  De mogelijke Grand Theft Auto: Tokyo zou rond de tijd van GTA 3 en Vice City - welke in 2001 en 2002 verschenen - onderzocht zijn. Er werd zelfs een handelsmerk voor geregistreerd. Uiteindelijk ging Rockstar echter verder met het alom geprezen GTA: San Andreas.

  GTA 6 in Tokio niet waarschijnlijk

  GTA 6 buiten VS niet waarschijnlijk

  De kans dat we Tokio of een andere stad buiten Amerika te zien krijgen in GTA 6 is klein. Rockstar heeft de laatste jaren altijd gezegd dat GTA het best tot zijn recht komt in de Verenigde Staten. Waarschijnlijk gaat GTA 6 zich daar dan ook afspelen.

  Na een bezoek aan Los Santos in GTA 5 en Liberty City in GTA 4 lijkt nu Vice City weer een goede mogelijkheid, al is het nog afwachten wat Rockstar daadwerkelijk zal brengen. De release van GTA 6 zal waarschijnlijk nog een tijd op zich laten wachten. In de tussentijd kunnen gamers zich vermaken met Grand Theft Auto Online, waar nog regelmatig DLC voor uitkomt.

  Grand Theft Auto VI

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.