GTA 5 singleplayer DLC is definitief van de baan

  Het zal waarschijnlijk niet als een verrassing komen, maar het is nu wel officieel: er komt geen GTA 5 singleplayer DLC. Dat bevestigt Imran Sarwar, designer bij Rockstar Games.

  Al vanaf de release van de game zaten fans reikhalzend uit te kijken naar een GTA 5 singleplayer DLC, maar telkens kwam die maar niet. Rockstar focuste zich vooral op het uitbouwen van GTA Online, de onlinemodus die het bedrijf ziet als een volwaardige game.

  Sarwar vertelt tegenover Game Informer dat een GTA 5 singeplayer DLC in de loop der tijd niet belangrijk meer werd geacht. Belangrijke factoren hierin zijn de (financiële) successen van GTA Online en de steeds dichterbijkomende release van Red Dead Redemption 2. Sarwar gaat hier wat dieper op in:

  "De GTA 5 singleplayer was al heel groot. Het waren drie games in één en de next-gen release gaf ons al een jaar extra aan werk. Daarnaast had GTA Online een groot potentieel, waardoor bijna al onze middelen daar in gingen zitten"

  GTA 5 singleplayer DLC definitief van de baan

  We kunnen dus stellen dat er definitief geen singleplayer DLC meer gaat komen voor één van de beste games van de afgelopen jaren, ondanks concrete geruchten over een mogelijke DLC release. Het lijkt er dus op dat het volgende singleplayer-kunstje van Rockstar Red Dead Redemption 2 gaat worden, die ergens in de lente van 2018 moet uitkomen en nu te pre-orderen is.

  Grand Theft Auto V

  Verkijgbaar vanaf 17 september 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.